Carolyn Hax: Erfenis van slechte grootouders voelt als een ‘uitbetaling’

Carolyn Hax: Erfenis van slechte grootouders voelt als een ‘uitbetaling’

Tijdelijke aanduiding terwijl artikelacties worden geladen

Beste Carolien: Ik herinner me mijn grootouders niet liefdevol. Terwijl ze dol waren op mijn broers, werd ik – het enige meisje – genegeerd. Ze woonden de sportevenementen van mijn broers bij, maar niet de mijne. Ze sloegen mijn middelbare school-, universiteits- en masterdiploma’s over. Dit deed me erg pijn.

Een grootouder is jaren geleden overleden en de tweede is net overleden. Hun nalatenschap werd verdeeld tussen hun kinderen en ze lieten het aan elk kind over om te beslissen of ze het geld met de kleinkinderen wilden delen.

Mijn moeder schreef me een grote cheque uit die ik niet heb geïnd. Het voelt als een beloning. Mam brengt vaak naar voren wat voor goede mensen ze waren, alsof ze me wilde overtuigen van hun goedheid. Als ik dit geld aanneem, ben ik bang dat ze het zal gebruiken om te zeggen: ‘Zie je wel! Ze hebben je in staat gesteld om… [donate, travel, save, etc.].” Als ik het niet aanneem, ben ik bang dat ze zal zeggen dat ik boos ben.

De waarheid is dat ik niet om het geld geef. Ik wilde me geliefd voelen en dat heb ik nooit gedaan. Ik wilde dat ze voor me opkwam en dat deed ze niet. Wat moet ik met deze cheque?

Contant geld in de hand: Ik kan niet zeggen dat ik ooit echt het idee heb begrepen om het aan iemand anders op te hangen door jezelf te straffen.

Vooral als er zoveel manieren zijn waarop je het geld van je grootouders kunt gebruiken om het aan hen te geven voor het grotere goed.

U kunt bijvoorbeeld het geld storten en het op een zinvolle manier – of met tegenzin, het is aan u – verdelen onder organisaties die werken om de schade van seksisme ongedaan te maken, zoals die van uw grootouders. Het promoten van vrouwelijke kandidaten voor een openbaar ambt, het waarborgen van gelijke kansen voor vrouwen, het bevorderen van onderwijs voor meisjes wereldwijd, het financieren van onderzoek naar de menopauze, of, oh, reproductieve autonomie ondersteunen? Probeer maar; er is geen gebrek aan wandaden die u kunt helpen verhelpen met deze meevaller van granddollars. Dat was de definitie van zuurverdiend.

Of je kunt ervoor zorgen dat de volgende generatie van je gezin, als die er is, zich geliefd voelt zoals jij dat nooit hebt gedaan, door het geld te gebruiken om te reizen om hun games of optredens te zien, of om hun opleiding te financieren, of om mee te doen aan hun inzamelingsacties – op billijke wijze. Als er (nog) geen volgende generatie is, dan kun je het geld sparen voor zo’n toekomst.

Of je kunt het nu gebruiken om jezelf de liefde te tonen die ze je totaal niet hebben kunnen tonen. Of het nu gaat om het aflossen van een studieschuld of om een ​​toevoeging aan uw huis, het zal de investering in uw waarde zijn die u lang verdiend heeft.

En als dat je moeder inspireert om revisionistische geschiedenis te verspreiden, corrigeer dan de onnauwkeurigheden – zonder verontschuldiging:

Moeder: “Zie je wel! Ze lieten je reizen.”

Jij: “Jij stelde me in staat om te reizen, mam – wat ik waardeer.’

Moeder: “Het waren zulke goede mensen!”

Jij: ‘Je zegt dat wetende dat ze niet goed voor me waren. Denk er alsjeblieft over na hoe dat voelt.”

Als ze je vervolgens beschuldigt van haatdragendheid:

‘Ja, en pijn. Zij, jij en anderen vonden het goed dat ze mijn broers aanhingen en mij negeerden. Maar ik werk er hard aan om rust te vinden en er iets goeds van te maken.”

Het is al erg genoeg dat je een crapsicle kreeg toen je broers een ijsje kregen; er is geen enkele reden voor jou om de belediging nog aan die kwetsing toe te voegen om te doen alsof het oké was om de leugens van je moeder over zelfbehoud intact te houden.

En dit brengt ons bij de aanwijzing die ik heb begraven: het echte probleem dat je nu hebt zijn niet meer je grootouders, of hun landgoedgeld, of wat je moeder zal zeggen als je het gebruikt. Het probleem is je moeder zelf: hoe ze je heeft verraden en nog steeds niet onder ogen ziet wat ze heeft gedaan.

Het accepteren van de cheque zal dat niet oplossen, noch zal het weigeren. Dat is iets dat je zelf moet uitzoeken, van binnen – met therapeutische hulp, stel ik voor, als je daartoe geneigd bent en de middelen hebt (nog een mooie besteding van het geld; laat ze betalen voor de therapie die ze hebben gedaan). Als je dit doet, zul je de waarde, of het ontbreken ervan, of de totale nutteloosheid ervan inzien om dit voor eens en voor altijd met je moeder op te nemen. Dat kan het laatste stuk zijn dat u verwerkt voordat u het (en hen) allemaal vrijgeeft.

Beste Carolien: Moet ik bij iemand blijven die mijn gevoel voor humor niet begrijpt? We raken met veel dingen in aanraking (behalve politiek en religie), maar niet begrijpen hoe ik naar de dingen kijk, stoort me het meest.

oplichten: Dus je houdt van alles aan je cheeseburger behalve het broodje, het vlees en de kaas.

Als je je leven wilt opbouwen rond specerijen, dan is het niet aan mij om kritiek te leveren en ik zal je zeker niet (kunnen) stoppen.

Maar ik zal wat tijd besteden aan het proberen om een ​​mentale lijst te maken van de mogelijke ‘veel dingen’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.