Carolyn Hax: Hoe je een bejaarde moeder in je huis kunt betrekken, maar niet allebei

Tijdelijke aanduiding terwijl artikelacties worden geladen

Aangepast van een online discussie.

Beste Carolien: Mijn schoonmoeder bereikt het punt waarop ze waarschijnlijk niet meer alleen zou moeten wonen, maar niet in een verpleeghuis hoeft of wil. Mijn partner en ik zijn van plan om haar te vragen om bij ons in te trekken. Het enige dat me tegenhoudt, is dat ik weet dat wanneer dit gebeurt, mijn moeder, die 10 jaar jonger is dan de moeder van mijn echtgenoot, ervan uit zal gaan dat ze ook bij ons intrekt als dat nodig is.

Ik wil dat om verschillende redenen niet: mijn schoonmoeder is geweldig met onze kinderen en mijn moeder niet. mijn moeder niet, enz.

Hoe kon ik dit aan mijn moeder uitleggen? Of moet ik het gewoon opzuigen en mijn moeder laten intrekken wanneer en als de tijd daar is?

Me tegenhouden: Leg het nu niet uit, want je weet niet wat de toekomst zal brengen. Je wilt niet dat ze valse hoop koestert, dat begrijp ik. Maar om het voor te zijn, moet ze een bericht afleveren dat ze misschien kwetsend vindt – en als er 10, 15 jaar voorbijgaan en ze geen reden heeft om bij je in te trekken, om welke reden dan ook, dan heb je haar nodeloos pijn gedaan.

Soms is het echt een geldig plan om een ​​moeilijk potentieel probleem af te wachten en te hopen dat het zichzelf oplost.

Plus: uw kinderen zijn misschien volwassen en verdwenen tegen de tijd dat uw moeder zorg nodig heeft. U of uw partner kan ziek zijn. Het kan zijn dat u tegen die tijd uw huis heeft verkleind. Je schoonmoeder kan nog steeds bij je wonen. Tegen die tijd heb je misschien de middelen voor een schoonfamilie. Je moeder kan zachter worden. Of, of, of.

Ik denk ook niet dat je het op moet zuigen en je moeder moet uitnodigen om bij je te komen wonen als de tijd daar is, alleen maar omdat je dit met je schoonmoeder hebt gedaan. U kunt integer zijn en toch elke situatie nemen zoals die komt en uw beslissingen op de verdiensten nemen. Zoek gelijkheid versus gelijkheid op.

Bereid je gewoon voor om elke emotionele fall-out te weerstaan. “Juist” betekent niet “gemakkelijk”.

Re: verhuizen: Moeder heeft misschien uiteindelijk hulp nodig, maar ze kan dat niet definiëren als JOUW hulp nodig hebben op HAAR voorwaarden. “Ik wil dat X klaar is, en het zou zeker handig zijn als je zou geloven dat X jouw verantwoordelijkheid is.” Nee. Dat is overschrijding.

Beste Carolien: Moet ik de smakeloze en onnozele ‘ik ben 70’-tiara dragen die mijn studievrienden me stuurden voor onze wekelijkse Zoom, die samenvalt met mijn verjaardag?

Maar wees ook niet waar alle plezier gaat om te sterven. Wees een goede sport over weigeren een goede sport te zijn. Gelukkige verjaardag!

Update: Ik heb het uiteindelijk gedragen, in een poging een goede sport te zijn. De dierbare vriend die het stuurde, stierf maanden later aan een lange ziekte. Ik zou die plastic tiara de hele dag dragen, elke dag als het haar en haar ondeugende gevoel voor humor maar terug zou brengen.

Moraal van het verhaal: waardeer en houd van je vrienden, want we weten nooit wanneer we voor altijd uit elkaar gaan. (Maar begin me niet met het geschenk van de soepterrine met kerstpatroon voor de kinderloze vrouw die alleen isoleert tijdens de pandemie.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.