Katie Taylor v Amanda Serrano: voorspellingen van experts en profs voor een gedenkwaardig gevecht om de wereldtitel

Katie Taylor en Amanda Serrano ontmoeten elkaar in een historisch gevecht voor vrouwenboksen in Madison Square Garden in New York.

Taylor, 35, zet haar onbetwiste lichtgewicht kampioenschap op het spel tegen wereldkampioen zeven gewichten Serrano in wat wordt aangekondigd als het grootste gevecht ooit in het vrouwenboksen.

Als ze wint, wordt Serrano de eerste vechter die de gedecoreerde amateur Taylor in de professionele gelederen verslaat.

We hebben grote namen uit de bokswereld gevraagd om te kiezen wie zij denken dat er gaat winnen.

Britse weltergewicht Conor Benn: “Ik steun Katie Taylor, 100%. Ze is een wilde.”

Unified licht-weltergewicht kampioen Chantelle Cameron: “Ik ga voor de late onderbreking van Serrano, ik denk dat ze hard toeslaat. Ze is erg goed voor het lichaam, ze is fit en ik denk dat ze Taylor zal verslijten. Ze zal zien waar Katie’s zwakke punten zijn en ze kan die uitbuiten Ze zal op zoek zijn naar zware schoten en gericht zijn op Katie’s gezicht. Dus Serrano, late onderbreking.’

WBA licht-middengewicht kampioen Hannah Rankin: “Ik zie Amanda Serrano deze winnen en laat winnen. Ze is een meer ervaren pro-style vechter en ze neemt de kracht mee in elke gewichtsklasse waarin ze is geweest. En ze is ook een linkshandige. Ik vind dat dit interessante factoren zijn in Katie is snel en zal snel beginnen en waarschijnlijk voor de rust voor liggen, maar ik zie Amanda de druk opstapelen en de zwaardere schoten later in het gevecht en de overwinning pakken.”

Gepensioneerde bokser Jane Couch: “Amanda is meer geschikt voor de profs. Toen Katie voor het eerst prof werd, zag je de amateur in haar. Ik kan niet wachten. Ik kan niet echt een winnaar kiezen. Ik wil niet op het hek zitten en ik denk dat je moet Taylor kiezen.”

WBO licht-middengewicht kampioen Natasha Jonas: “Er is geen type persoon of vechtstijl waar Katie niet tegen heeft gevochten, dus je kunt nooit tegen haar wedden.

“Maar ik denk gewoon dat Serrano helemaal verkeerd is voor haar. Een agressieve, keiharde linkshandige is een nachtmerrie voor iedereen.”

Olympisch gouden medaillewinnaar Lauren Prijs: “Het is een beetje 50-50 en ik heb op het hek gezeten. Als Katie Taylor op haar hoogtepunt in haar beste conditie is, ga ik Katie Taylor zeggen over punten voor een overwinning.

“Het wordt een hele strijd. Het zet vrouwenboksen op de kaart. Een paar weken geleden was ik bij Savannah’s [Marshall] vechten in Newcastle met haar headliner. Het wordt steeds groter.”

Voormalig WBO-kampioen super-vedergewicht Barry Jones: “Wie denk ik dat er zal winnen? Het is geen zelfverzekerde keuze, maar ik zag een veel zelfverzekerder Serrano en een fysiek grotere Serrano dan ik dacht dat ik zou doen.

“Taylor geeft niets weg. Ze ziet er altijd kalm en ontspannen uit. Maar Serrano ziet eruit alsof ze echt het gevecht wil en dat kan een veelzeggende factor zijn.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.