Maandag 6 juni Woord van de dag Oplossing en hint

Maandag is aangebroken. De eerste maandag van juni – en de vijftiende verjaardag van mijn dochter! Dat maakt me niet het minste beetje oud!

Het huidige Wordle is een cool woord, hoewel niet het type woord dat je normaal gesproken zou associëren met een zomermaand.

Juni is ook de verjaardagsmaand van Wordle. De allereerste Wordle-puzzel kwam uit op 19 juni, hoewel de game pas in oktober voor het grote publiek werd uitgebracht.

Hoe Wordle te spelen

Allereerst is Wordle niet in de App Store of Google Play. Het is een browsergebaseerd spel dat je op je telefoon, tablet of pc kunt spelen door de officiële website van The New York Times te bezoeken.

Je krijgt zes keer raden om het woord van vijf letters te achterhalen. De juiste letters op de juiste plek verschijnen in groene vakjes. Juiste letters op de verkeerde plek verschijnen in gele vakken. Onjuiste letters krijgen grijze vakken. Gebruikmakend van je kennis van woordenschat en wat ouderwets geluk, puzzel je het antwoord uit.

Je kan ook volg mij op deze blog voor dagelijkse Wordle-gidsen.

Wordle #352 Hint & Antwoord van vandaag

Voordat je verder op dit bericht ingaat, onthoud alsjeblieft dat er spoilers zijn. Dit lijkt misschien voor de hand liggend gezien de kop en zo, maar we hebben nog steeds een spoilerwaarschuwing voor die zeldzame paar die zo ver komen zonder het te beseffen.

Eerst een hint: de stemming van Iejoor.

En het antwoord is. . . .

Deze kostte me te veel gissingen door ten minste één gok.

Mijn eerste gok was geen slecht woord, maar ik had er veel pech mee. Volgens Wordlebot, pens brengt doorgaans de 2.309 mogelijke oplossingen terug tot slechts 97. Deze keer? Er waren nog 307 opties over. Au. Dit was de ongelukkigste mogelijke uitkomst voor mijn gok!

Mijn tweede gok – een ‘geweldige keuze’ volgens Wordle Bot – was beter dan het leek, en beperkte de mogelijke oplossingen tot slechts 28. Daarna gebonden Ik vermoedde schok voor gok nummer drie, en op dat moment buiten mijn medeweten, beperkte dit mijn opties tot slechts twee: terughoudend en somberheid.

Hier heb ik de spreekwoordelijke hond een beetje genaaid. Ik realiseerde me dat ik de klinker ‘A’ niet had uitgesloten en begon na te denken over welke woorden ik zou kunnen samenvoegen met zowel ‘O’ als ‘A’ erin. ik heb niet aan gedacht terughoudend, wat een geweldige gok zou zijn geweest. In plaats daarvan dacht ik aan schemering. Op dit punt zou ik willen dat ik gewoon voor het meer algemene en waarschijnlijke antwoord was gegaan, somberheid, maar dat deed ik niet. Gelukkig was het vrij duidelijk wat het antwoord zou zijn voor gok #5.

somberheid en somberheid zijn verwante woorden. Beide verwijzen naar duisternis. Somberheid is echter typisch een stemming. Je bent somber, neerslachtig, nors. Gloam, aan de andere kant, verwijst naar het donkerste deel van de schemering – de laatste momenten voordat de echte nacht begint. Best een cool woord!

Leave a Reply

Your email address will not be published.