Met deze Bluetooth-zender kunt u naar entertainment tijdens de vlucht kijken met AirPods

Met deze Bluetooth-zender kunt u naar entertainment tijdens de vlucht kijken met AirPods

Er was een tijd dat we maar één type oortelefoon hadden, en die was bedraad. Nu, dankzij de uitbreiding van Bluetooth-technologie, zijn de dagen van het ontwarren van snoeren voorbij. Het was vooral een prettige ervaring om met deze technologie te evolueren, behalve de gevallen waarin ik merkte dat ik naar een entertainmentsysteem in de rugleuning staarde.

Tijdens een recente vlucht naar Atlanta merkte ik dat ik de rommel in mijn tas doorzocht. Ik haalde eindelijk een verwarde bedrade hoofdtelefoon tevoorschijn. Hallelujah. Maar wacht, deze hadden geen gewone aansluiting. Het waren Lightning-oortelefoons die bedoeld waren om rechtstreeks op een iPhone-oplaadpoort te worden aangesloten.

En zo zat ik daar, op de middelste rij, naar een geluidloze film met ondertiteling te kijken. Ik moet er echt zielig uit hebben gezien, want mijn kamergenoot bood aan om zijn koptelefoon met mij te delen. Ik was niet zo wanhopig, maar de ervaring maakte iets in mij los. Zodra we landden, googelde ik Bluetooth-adapters. Iemand moet een oplossing hebben bedacht.

Gelukkig had ik de hulp van een geluidstechnicus in de familie terwijl ik op zoek was naar een antwoord. Met zijn expertise heb ik me verdiept in de 1Mii Bluetooth-zender. Hoewel er een paar andere Bluetooth-zenders op de markt zijn, hebben we gekozen voor de 1Mii omdat deze twee afzonderlijke 3,5 mm-aansluitingen heeft. Een van de jacks klapt naar binnen, waardoor het ideaal is voor zowel entertainment tijdens de vlucht waarvoor de klassieke enkelvoudige jack nodig is, evenals de tweeledige jacks die typisch zijn voor internationale vluchten. (Het gerucht gaat dat vliegtuigen werden gebouwd met die tweeledige aansluitingen zodat passagiers de koptelefoon niet zouden stelen die tijdens de vlucht flauwviel.)

1Mii Bluetooth 5.0-adapter

De houder voor de 1Mii Bluetooth-zender is slank, strak en zwart, en doet ook dienst als oplaadcassette. Het is gemaakt om Bluetooth-koptelefoons of AirPods te koppelen aan apparatuur die geen Bluetooth heeft, zoals cd-spelers, sommige tv’s en fitnessapparatuur, en natuurlijk entertainmentsystemen aan boord. Ik nam het mee voor een proefrit op mijn Nintendo Switch voor mijn eerste vliegtuigervaring, en plugde het in waar de koptelefoonaansluiting normaal gesproken gaat. De zender werkte prima en maakte probleemloos verbinding met mijn draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. In de lucht ging het net zo goed. De bediening is eenvoudig, met een enkele knop om vast te houden die de Bluetooth-verbinding tot stand brengt. Ik waardeerde ook dat het in stereo uitzendt, waardoor het volledige geluidsspectrum behouden blijft.

Zo werd mijn zender officieel een vast onderdeel van mijn paklijst. Een extraatje waar ik nog niet aan had gedacht? Het was niet nodig om onhandig limbo te spelen met mijn bedrade koptelefoon wanneer iemand in mijn gangpad naar het toilet moest.

Om ervoor te zorgen dat ik ze nooit thuis laat, bewaar ik de zender in mijn koptelefoonhoesje. Misschien zal entertainment tijdens de vlucht ooit Bluetooth-mogelijkheden hebben, maar tot die tijd heb ik mijn handige zender om me de beste draadloze luisterervaring te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.