‘Mijn hoop is dat we de helft van de Republikeinen in de senaat voor wapendeal zullen stemmen’

Senator Pat Toomey (R-PA) zei zondag op CBS’s “Face the Nation” dat hij hoopte dat ten minste de helft van zijn Republikeinse collega’s in de Senaat zouden stemmen voor het wapenpakket waarover hij momenteel onderhandelde.

MARGARET BRENNAN: Nou, we zien overweldigende steun in onze CBS-enquête voor achtergrondcontroles, daarom is het interessant dat het moeilijk is. Er was een Republikeins congreslid in de staat New York, ik weet zeker dat je hiervan gehoord hebt. Kris Jacobs. Hij vertegenwoordigt een district rond Buffalo waar een paar weken geleden een vreselijke massaschietpartij plaatsvond, hij stopte met zijn herverkiezingsrace. Zeven dagen nadat hij publiekelijk een federaal verbod op aanvalswapens had goedgekeurd en limieten op tijdschriften met een hoge capaciteit. Dit is wat hij te zeggen had.

REP. CHRIS JACOBS OP TAPE: We hebben een probleem in ons land, in termen van onze beide grote partijen. Als je afdwaalt van een partijpositie, ben je vernietigd. Voor de Republikeinen kwam het – het werd me de afgelopen week vrij duidelijk dat wapenbeheersing een kwestie is. Enige wapenbeheersing.

BRENNAN: Ben je het met hem eens?

TOOMEY: Nee, dat doe ik niet. Ik denk dat er een breed scala aan meningen is onder gekozen Republikeinen, net zoals er zijn onder Republikeinse kiezers in het hele land-

BRENNAN: Nou…

TOOMEY: -in mijn geval schreef ik een wetsvoorstel met senator Manchin en pleitte voor uitbreiding van antecedentenonderzoeken in 2013, zoals u opmerkte, opnieuw in 2015-

BRENNAN: – juist, maar je kon niet genoeg Republikeinen krijgen om met je te stemmen om het aangenomen te krijgen –

TOOMEY: -We hebben erover gestemd in 2016. Ik werd herkozen- ik was- Ik werd herkozen zonder een primaire uitdaging. Dus ik denk dat dat je ook iets zegt

BRENNAN: Nou, excuseer me, het spijt me, mijn stem. De president heeft zelf campagne gevoerd voor het idee dat hij een dealbreaker kan zijn. Moet hij meedoen? Of verkleint de betrokkenheid van de president de kans op succes hier?

TOOMEY: Ja, het probleem is dat ik denk dat de president een president zou kunnen zijn die door het gangpad zou reiken om mensen bij elkaar te brengen. Maar hij heeft ervoor gekozen om die benadering niet te volgen. Sinds de eerste dag heeft hij de kant van uiterst links van zijn partij gekozen en heeft hij de Republikeinen niet echt bereikt. Hij hield een toespraak over dit onderwerp waarin hij pleitte voor beleid waarvan hij zeker weet dat het geen kans heeft om door de Senaat te komen, waarschijnlijk niet eens 50 stemmen zou kunnen krijgen, en de Democraten laat staan ​​de 60 die we nodig zouden hebben. Dus nogmaals, de president is niet erg behulpzaam. Ik denk dat dit er uiteindelijk op neer zal komen of we een consensus kunnen bereiken in de Senaat van de Verenigde Staten. Er zijn intensieve gesprekken gaande. Het omvat mensen die zich in het verleden niet met dit onderwerp hebben beziggehouden. Ik kan zeker geen resultaat garanderen. Maar het voelt voor mij alsof we dichterbij zijn dan we zijn geweest sinds ik in de Senaat zit.

BRENNAN: Dus je kunt vier andere Republikeinen naast je krijgen, de zes die aan het onderhandelen zijn?

TOOMEY: Ik hoop dat we veel meer zullen krijgen dan dat. Ik hoop dat we minstens de helft van de Republikeinse conferentie krijgen. Je weet dat dat het doel hier zou moeten zijn. We zullen realistisch moeten zijn over wat dat kan doen. Senator Murphy zinspeelde op het idee dat het niet alles zal zijn. Dat willen de Democraten zeker. We zullen- we zullen zien waar het eindigt.

BRENNAN: Bestaat er een risico dat de Republikeinse Partij in verband wordt gebracht met wapengeweld, als u die stemmen niet kunt krijgen?

TOOMEY: Weet je, kijk, ik denk dat de Republikeinen heel consequent voorstanders zijn geweest van het Tweede Tweede Amendement-recht. Republikeinse kiezers verwachten dat de Republikeinen het Tweede Amendement verdedigen. Ik denk dat er een plek is om te landen die in overeenstemming is met het Tweede Amendement, aangezien ik heb gepleit voor het uitbreiden van achtergrondcontroles, trouwens, ik denk dat het aanmoedigen van staten om een ​​soort rode vlagwetten te hebben, logisch zou kunnen zijn zolang er voldoende eerlijk proces. Ik denk dat er veiligheidsvoorzieningen op school zijn, er zijn geestelijke gezondheidsproblemen die we zouden kunnen aanpakken. Er zijn dus dingen die we kunnen doen die constructief zijn, die consistent zijn met de Republikeinse waarden, en ik hoop dat we daar zullen komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.