Not-E3 2022 Persconferentieschema

Na een volledig digitaal evenement vorig jaar, is E3 2022 officieel geannuleerd, maar dat betekent eigenlijk niet zoveel als het gaat om grote game-uitgevers die persconferenties houden. Voor kijkers thuis zien de dingen er misschien niet eens zo heel anders uit, met veel digitale game-aankondigingsevenementen die medio juni plaatsvinden, waardoor de rest van het jaar en daarna een hype en opwinding ontstaat. Tot nu toe weten we van grote evenementen zoals de Xbox & Bethesda-show en de Summer Games Fest-show. Met al deze verschillende evenementen die onafhankelijk van E3 plaatsvinden, kan het echter een beetje moeilijk zijn om ze allemaal bij te houden, dus hebben we elk aangekondigd niet-E3-evenement hier in een handig schema georganiseerd. Naarmate er meer evenementen worden aangekondigd, blijven we dit bericht bijwerken.

  • Zomer Game Fest Live: 9 juni 11 uur PT
  • Dag van de ontwikkelaars: 9 juni direct na SGF Live
  • Tribeca-spellen in de schijnwerpers: 10 juni, 12.00 uur PT
  • Xbox & Bethesda Games Showcase: 12 juni, 10.00 uur PT

9 juni

Zomer Game Fest Live

Geoff Keighley’s Summer Game Fest-extravaganza begint dit jaar op 9 juni met de Summer Game Fest Live-presentatie. Dit vindt plaats om 11.00 uur PT (meer tijdzones hieronder) en bevat nieuwe game-aankondigingen. Keighley noemde het evenement een ‘cross-industry showcase’, dus verwacht aankondigingen van een breed scala aan bedrijven, en het zal ook de nieuwste versie van Day of the Devs bevatten.

  • 11 AM PST
  • 13:00 uur CT
  • 14:00 ET
  • 19:00 GMT

Bovendien zullen geselecteerde IMAX-theaters kijkfeesten organiseren voor het Summer Game Fest-evenement – en later dit jaar ook voor The Game Awards 2022.

12 juni

Xbox & Bethesda Games Showcase

De Xbox & Bethesda Games Showcase – die mogelijk een naamworkshop nodig heeft als de Activision Blizzard-deal doorgaat – wordt gehouden op 12 juni om 10.00 uur PT. Dit evenement bevat games en aankondigingen van de first-party studio’s van Microsoft, waaronder de selectie van Bethesda, evenals game-aankondigingen van derden. Het zal waarschijnlijk ongeveer 90 minuten duren, waarbij eerdere presentaties worden gevolgd, en zal worden bekeken op YouTube, Twitch, Facebook en TikTok.

  • 10.00 uur PST
  • Middag CT
  • 13:00 ET
  • 18:00 GMT

De show van Microsoft maakt deel uit van de Xbox FanFest-serie, waarmee geregistreerde gebruikers naast prijzen, extra content en andere goodies ook virtuele en fysieke evenementen met vrienden kunnen beleven.

Tot nu toe hebben we verschillende vraagtekens voor de game-evenementen in de zomer van dit jaar. Nintendo en Ubisoft hebben in het verleden hun eigen presentaties gehost – in het geval van Ubisoft heeft het er zelfs twee gehost – terwijl Sony in het verleden E3 heeft gedumpt en mogelijk iets anders gepland heeft. In het geval van EA weten we dat er geen EA Play 2022-evenement zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.