Romeo Crennel gaat met pensioen: oude coach loopt weg na vijf Super Bowl-titels, 39 seizoenen in de NFL

Lange tijd NFL-assistent en hoofdcoach Romeo Crennel maakte maandag bekend dat hij met pensioen gaat. De 74-jarige was sinds 2014 bij de Houston Texans-organisatie en diende als defensief coördinator, assistent-hoofdcoach, interim-hoofdcoach en senior adviseur voor voetbalprestaties.

Crennel wijdde een halve eeuw aan het coachen van het voetbalspel in de gelederen en profs, en zei in een verklaring via de officiële website van de Texanen dat hij ernaar uitkijkt om meer tijd met zijn gezin door te brengen.

“Voetbal is mijn hele leven geweest en het is al 50 jaar een droom die uitkomt om te coachen”, zegt Crennel in een verklaring. “Er zijn zoveel vrienden om te bedanken die me hebben geholpen en gesteund gedurende mijn hele carrière. Ik wil vooral de fans en eigenaren van de New York Giants, New England Patriots, New York Jets, Cleveland Browns, Kansas City Chiefs en Houston bedanken. Texanen omdat ze me hebben toegestaan ​​om bij te dragen aan het spel waar ik al zo lang van hou. Ik zal alles over coaching en lesgeven missen, maar wat ik het meest zal missen, is elke dag bij de jongens zijn. Mijn doel was om zet elke speler en coach in de beste positie om te slagen en ik beschouw elke man die ik heb gecoacht of met wie ik heb gewerkt als een deel van mijn familie. Ik wil ook mijn vrouw Rosemary en mijn drie dochters, Lisa, Tiffany en Kristine, bedanken voor al hun hun steun door de jaren heen. Door hun liefde en onbaatzuchtigheid heb ik mijn droom kunnen waarmaken. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om meer tijd met mijn kleinkinderen door te brengen, terwijl ik me toch bezighoud met voetbal.”

Crennel begon in 1981 in de NFL bij de Giants en zou later voor vijf andere organisaties gaan werken. Volgens de website van de Texanen maakte Crennel deel uit van 17 playoff-optredens, 13 divisietitels, zes conferentietitels en stond hij aan de winnende kant van vijf van de zes Super Bowls waarin hij coachte.

Hoewel hij een legendarische assistent was, bracht Crennel ook vele jaren door als hoofdman. Hij nam de leiding als hoofdcoach in 95 NFL-wedstrijden met de Browns, Chiefs en Texans en eindigde met een record van 32-63. Zijn beste seizoen als hoofdcoach kwam in 2007 bij Cleveland, toen de Browns met 10-6 gingen. Crennel werd 4-8 tijdens zijn tijd als interim-hoofdcoach van Houston in 2020 en werd de oudste persoon in de NFL-geschiedenis die op 73-jarige leeftijd als hoofdcoach diende.

“Mijn familie en de hele Houston Texans-organisatie willen Romeo Crennel feliciteren met zijn historische coachingcarrière”, zei Cal McNair, CEO van Texanen, in een verklaring. “Na 50 seizoenen gaat Romeo met pensioen als een van de meest gerespecteerde figuren in de geschiedenis van de NFL. Zijn ongelooflijke cv en bijdragen aan het voetbal zullen moeilijk te dupliceren zijn. Romeo stopte alles wat hij had in zijn spelers en leidde zijn teams met hard werken, toewijding en integriteit. Hij heeft de afgelopen vijf decennia zoveel spelers, coaches en stafleden beïnvloed en beïnvloed en we zijn vereerd dat hij de afgelopen acht seizoenen bij ons heeft doorgebracht. Onze organisatie is op zoveel manieren beter dankzij Romeo Crennel. Hij zal altijd een Texaan blijven en we wensen hem, zijn vrouw Rosemary en zijn familie niets anders dan het beste in alles wat zijn pensioen met zich meebrengt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.