Top afgestudeerde UC Berkeley: we blijven ‘kennis opbouwen voor het algemeen belang’

Top afgestudeerde UC Berkeley: we blijven ‘kennis opbouwen voor het algemeen belang’

Anjika Pai, een major in milieuwetenschappen en een minor in muziek, is de winnaar van de universiteitsmedaille voor 2022. (UC Berkeley-video)

Anjika Pai, een major in milieuwetenschappen en minor in muziek en winnaar van de universiteitsmedaille in 2022, hield het volgende adres bij de start van UC Berkeley in 2022:

Gefeliciteerd, afgestudeerden! Ik ben meer dan dankbaar om hier te zijn, en ik ben zo opgewonden om mijn persoonlijke liefdesbrief aan Berkeley met jullie te delen.

Beste Cal,

De onze was een verboden liefde. Mijn ouders hielden me 18 jaar bij je weg. Mijn vader en moeder – die gewend waren aan het altijd warme, equatoriale klimaat van India – kozen ervoor om zich te vestigen en een gezin te stichten in een staat die vaak temperaturen onder het vriespunt bereikt. Door hun beslissing was de westkust voor mij een mysterie, en daardoor wilde ik je alleen maar meer. Terwijl ik op winternachten in Pennsylvania naast mijn kachel studeerde, herhaalde ik “California Dreamin'” en “I Left My Heart in San Francisco”, en droomde ik van jou.

Die liefdesliedjes deden me geloven dat jouw huis ons thuis zou kunnen worden, een plek waar zeker een gouden zon boven me zou schijnen terwijl ik ontdekte wie ik moest zijn. Toen ik me aan jou beloofde, Berkeley, hadden veel van mijn gemeenschapsleden hun eigen ideeën over onze relatie. Ze zouden zeggen: “Je wordt een heel ander persoon, de hele dag buiten doorbrengen in plaats van naar de les te gaan” en waarschuwden me oprecht: “Word geen hippie!”

een vrouw houdt een afstudeerpet vast en zegt:

Anjika Pai vierde feest voor de aanvangsceremonie. (UC Berkeley-foto door Keegan Houser)

Na alle dagdromen om bij jou te zijn, was er nog steeds een behoorlijke aanpassingsperiode voor mij toen ik hier kwam wonen. Zoals de meeste buitenlandse en internationale studenten, leerde ik snel over het land en de mensen om me heen en paste ik me aan aan jouw sociale normen . Je had je eigen geschiedenis, omgeving en bevolking – een paar skeletten in je kast, maar niets om je echt zorgen over te maken – die zo speciaal en onderscheidend waren. En deze kenmerken werden nooit adequaat beschreven in nummers.

Van de botanische tuinen tot de Doe-bibliotheek, je schoonheid was eindeloos. Maar ik werd verliefd op je vanwege je missie. Je voert een visie uit om een ​​universiteit te zijn die “zelfs meer dan het goud van Californië bijdraagt ​​aan de glorie en het geluk van volgende generaties.” Daar was het: onze toekomst, samen. Samen – aan de University of California, Berkeley – hebben we “primeurs” bereikt en normen gesteld voor ons land en voor de wereld.

We hebben de nodige instrumenten verworven om een ​​traditie van kennisopbouw voor het algemeen belang in stand te houden.”

Dit alles om te zeggen. Die mensen in mijn geboorteplaats konden zich niet voorstellen hoe Cal – en Californië – mij echt zouden veranderen, zoals al zijn afgestudeerden. Hoewel we omringd zijn door grootsheid, hebben we de nodige instrumenten verworven om een ​​traditie van kennisopbouw voor het algemeen belang in stand te houden. Onze gerenommeerde docenten, medewerkers en mentoren hebben ons geleerd om van elke taak een kans te maken om niet alleen innovatieve oplossingen te bedenken, maar ook om onze cirkel van zorg uit te breiden en een diverse reeks perspectieven in overweging te nemen. Elke discussie om 8:00 uur, elk moeizaam lab van drie uur, elk optreden in Hertz Hall en elke Golden Bears-game heeft het beste in ons naar boven gehaald terwijl we de grenzen van wat mogelijk is verleggen.

Maar Berkeley, onze huwelijksreis kwam uiteindelijk tot een einde. Hoeveel zonsondergangen onze hemel ook in suikerspinroze baadden, de roze bril ging uiteindelijk af. We hebben te maken gehad met stroomuitval, N95-maskers tijdens rookdagen en ongemakkelijke overgangsperioden voor persoonlijke instructies. Ik zag hoe je soms vecht om mensen te geven wat ze verdienden – mensen zoals onze geweldige docenten en afgestudeerde student-instructeurs. We voelden de druk van politieke onrust, zowel in de staat als internationaal. Toen ik zag wat de slechtste tijden leken te zijn, werd het moeilijk te geloven in mijn vermogen om goed te doen.

Anjika Pai, de beste afstudeerder van 2022, zit op de campus met de campanile op de achtergrond.

Anjika Pai, een major in milieuwetenschappen en een minor in muziek, is de winnaar van de universiteitsmedaille voor 2022. (UC Berkeley-foto door Neil Freese)

Dus heb ik begeleiding gezocht. Na talloze lessen in mijn lessen milieukunde over de catastrofale, onvermijdelijke effecten van klimaatverandering, zou ik mijn professoren willen vragen: denk je dat we het zullen “maken”? Iedereen antwoordde dat onze generatie degene zal zijn die de vernietiging zal keren waarvan we tot nu toe getuige zijn geweest. Maar deze blijk van vertrouwen is niet het enige dat me keer op keer naar hoop heeft geheroriënteerd. Het is het baanbrekende onderzoek, de organisatie van de gemeenschap en, ja, de hippie-tegencultuur van deze studentenorganisatie die me het potentieel hebben getoond om radicale positieve verandering teweeg te brengen.

Berkeley, ik verlaat je nu. Dit is het moeilijkste deel – en ik ben nog nooit aan deze kant van een breuk geweest. Dus laat me de gebruikelijke regels zeggen: jij bent het niet; ik ben het. En er zal altijd een speciaal plekje in mijn hart voor jou zijn. Sommige geruchten over jou waren inderdaad waar – ik vertrek als een aardiger, slimmer en veel relaxter persoon dan ik oorspronkelijk was. Maar ik heb ruimte nodig om te groeien, en ik moet wat ik hier heb geleerd gebruiken om onze missie voor toekomstige generaties te blijven bevorderen. Op die manier denk ik dat het voor ons allebei het beste is.

Aan mijn mede-afgestudeerden, ik ben er zeker van dat geen persoon, en geen lied, zich had kunnen voorstellen wat we hier allemaal zijn tegengekomen en bereikt. Door zijn heerlijke onvoorspelbaarheid gaf deze vierjarige relatie ons het lef om te geloven dat we de macht hebben om de wereld voorgoed te veranderen. Ik zou willen dat je deze eigenschap van onbevreesd optimisme met je meedraagt, waar je ook gaat. Moge deze vonk in jou de weg voor anderen verlichten.

Beste wensen,

Anjika Pai

Leave a Reply

Your email address will not be published.