Vraag Amy: ik mis de vrienden die ik verloor toen ik ging scheiden

Tijdelijke aanduiding terwijl artikelacties worden geladen

lieve Amy: Ik ben sinds twee jaar gescheiden. Ik zie mijn twee jonge dochters vaak en blijf op goede voet met mijn ex.

Verschillende vrienden, die teruggaan tot mijn studententijd, hebben ervoor gekozen om de kant van mijn ex-vrouw te kiezen.

Er viel geen kant te kiezen, want ik geloof dat onze scheiding onze zaak was en niet die van hen. Sommigen hebben gewoon niets gezegd, en anderen hebben laten doorschemeren dat ze verrast zijn door ons huwelijk dat mislukt is en niet in de buurt willen zijn van de persoon (naar verluidt ik) die de mislukking heeft veroorzaakt – wat natuurlijk een klassieker is’, zei hij, zei ze. ”

Maar ik erken dat ze vrij zijn om te kiezen. In een boos moment heb ik al deze mensen op sociale media ontvolgd, maar nu mis ik het bijhouden van hun families en leven, zelfs via een scherm.

Ik heb overwogen om elk van hen een e-mail of brief te schrijven als een ‘mea culpa’, hen het beste te wensen en te vragen dat we opnieuw contact opnemen. Is dat de beste manier van handelen, of moet ik slapende honden laten liggen?

Ik heb een nieuwe, gezonde relatie, maar ik verlang naar vrienden uit het verleden, die op een voor hen ongemakkelijk moment leken te springen, maar een moment waarop ik ze het meest nodig had.

Vermiste vrienden: Deze mensen zijn op dit moment allemaal volledig uit je leven, en daarom is er geen nadeel aan dat je contact zoekt.

Of ze accepteren je bod en laten je binnen, of ze blijven hun status als ‘ontvriend’ respecteren.

Ik bespeur wel een bepaalde toon in uw vraag. Op basis van uw beschrijving klinkt het alsof u het huishouden heeft verlaten en uw vrouw nu de primaire ouder is die de kinderen opvoedt.

Gezien die details, plus het feit dat je het contact met al deze mensen abrupt hebt verbroken, gedraag je je als een hoofdrolspeler die nu rekent met de gevolgen van de keuzes die hij heeft gemaakt.

Ja, echtscheidingen zijn verschrikkelijk, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.

Vrienden kiezen partij, en hoewel dat laf lijkt, kiezen ze er vaak voor om zich te identificeren met de ouder die de kinderen en het huis heeft, vooral als ze ook kinderen hebben en er een sterke sociale geschiedenis is tussen de families.

Je duidelijke frustratie en verdedigende houding zullen je zaak niet helpen.

Je mea culpa kan zijn: “Dit is de moeilijkste periode van mijn leven geweest. Het stof lijkt te zijn neergedaald en we zitten op een redelijk goede plek. Ik werk aan mijn eigen problemen en boek vooruitgang. Ik merk dat ik het echt mis om updates over je leven te zien. We delen zo’n lange en rijke geschiedenis. Ik hoop weer contact te maken, in ieder geval via sociale media.”

lieve Amy: Mijn neef gaat deze maand afstuderen van de middelbare school en ik ben NIET uitgenodigd voor de diploma-uitreiking of een open huis dat ze houden.

Ik heb een aanzienlijke hoeveelheid geld gespaard om aan hem te geven, maar vraag me nu af of ik het zelfs moet sturen.

Ik krijg nooit een bedankje van hem (of zijn ouders trouwens) voor cadeaus die ik stuur voor verjaardagen en feestdagen.

Nu denk ik dat ik het geld liever zou gebruiken voor onkosten die ik heb, maar ik weet dat dit een zeer versleten relatie met mijn broer zal verbreken.

Wat denk je? Mijn broer weet al hoeveel ik heb gespaard, dus als ik minder stuur, zal hij me er waarschijnlijk op aanspreken.

gefrustreerd: Als je broer weet hoeveel je hebt gespaard voor zijn zoon en hij neemt niet eens de moeite om je bij hun diploma-uitreikingen te betrekken, dan zou ik zeggen dat deze familie helemaal niet staat te springen om een ​​geschenk van je te ontvangen .

Ik denk dat je een heel bescheiden bedrag van je spaargeld moet overhevelen, het op een kaart voor je neef moet schuiven en deze zaak als absoluut gesloten moet beschouwen.

Als dit geld van jou de draad is waar je relatie aan hangt, dan denk ik dat je het moet afknippen.

Je bent officieel voor altijd van de haak. Geniet van je bevrijding. Ik hoop dat je jezelf trakteert op iets leuks.

lieve Amy: “Zwem ouder” wordt onder druk gezet om de dochter van een buurman van en naar de zwemoefening te vervoeren, zonder hulp van de buren.

Ik ben het ermee eens dat dit niet juist is, maar deze ouder toont respect en vriendelijkheid voor deze meisjes. Ze zullen het zich allebei herinneren.

Ben er geweest: Daar ben ik het mee eens. Respect en vriendelijkheid: moeilijker te beheersen dan de vlinderslag.

©2022 door Amy Dickinson, gedistribueerd door Tribune Content Agency

Leave a Reply

Your email address will not be published.