Vraag Amy: Kan ik de onbeschofte echtgenoot van mijn oma uitsluiten van een gezinsuitje?

Vraag Amy: Kan ik de onbeschofte echtgenoot van mijn oma uitsluiten van een gezinsuitje?

Tijdelijke aanduiding terwijl artikelacties worden geladen

lieve Amy: Mijn man, kinderen en ik wonen in een andere staat dan de meeste van mijn familie.

We plannen een reis naar de staat van mijn familie en willen mijn ouders en grootmoeders uitnodigen om een ​​hut te huren voor een paar nachten. Ik zie mijn grootmoeders niet vaak omdat ze niet goed genoeg zijn om te ver te reizen.

Ik wil met hen kunnen genieten van een heerlijke en ontspannende reis, want ik maak me zorgen over de hoeveelheid tijd die ik nog met hen kan doorbrengen.

Ik wil gelukkige herinneringen creëren met hen, mijn ouders en kinderen samen. Mijn oma’s kunnen het goed met elkaar vinden en brengen vaak tijd samen door. Ze zijn allebei weduwe, maar een van hen is ongeveer een jaar geleden hertrouwd.

Amy, deze man is onbeleefd en pretentieus en maakt iedereen ongemakkelijk. We houden allemaal onze gevoelens voor onszelf en zijn respectvol als we bij hem in de buurt zijn geweest, maar mijn ouders en mijn andere grootmoeder zijn geen fan van deze man.

Ik ben bang dat een heel weekend met hem doorbrengen te veel zou zijn voor iedereen. Zijn aanwezigheid zou deze ontspannende tijd met mijn gezin waarschijnlijk veranderen in een weekend dat draait om zijn lezingen, narcistische capriolen en drama.

Is het egoïstisch van mij om deze kostbare tijd alleen door te brengen met degenen die geluk brengen? Zou het verkeerd zijn van mij om alleen mijn grootmoeder uit te nodigen en niet haar neerbuigende nieuwe echtgenoot?

Hoe kan ik deze exclusieve uitnodiging verlengen? Of is er een beleefde en discrete manier om hem te vragen deze reis niet onaangenaam te maken?

Vrolijk: Je grootmoeder koos ervoor om te trouwen, en toen ze dat deed, kwam de man met wie ze trouwde in je familie. Ten goede en – zo lijkt het – ten kwade: hij is er.

Het is niet egoïstisch van u om ‘alleen geluk’ te willen, maar geen enkel gezin kan alleen maar gelukkige ervaringen of gelukkige herinneringen worden gegarandeerd. Elk gezin moet omgaan met de uitdagingen die hun realiteit met zich meebrengt.

Ik stel voor dat je deze uitnodiging aan iedereen doet, en dan je best doet om dit storende nieuwe gezinslid tijdens je weekend samen te managen.

Als je een basisbereidheid aantoont om tegen hem op te komen: (‘Excuseer me, ‘Steve’, maar ik zou graag horen wat mijn grootmoeder denkt …”), zou je een betere tijd kunnen hebben.

lieve Amy: De buitenlandse bruiloft van onze dochter stond twee zomers geleden voor het eerst gepland. Familie van beide kanten woont er (meestal) niet, dus met de grenzen gesloten, werd de ceremonie uitgesteld – twee keer.

Nu is de bruiloft aan – voor deze juli. We zien nu dat een aantal gasten die de eerste twee keer hadden aangegeven dat ze zouden komen, nu zeggen dat ze het niet kunnen halen. We zullen ze missen.

Dus hier is de vraag: aangezien we de mooie locatie al hebben betaald voor een bepaald aantal gasten, is het dan kleverig om degenen die oorspronkelijk “niet op de eerste gastenlijst stonden” uit te nodigen om zich nu bij ons aan te sluiten?

Als het niet plakkerig is, hoe kunnen we dat dan zelfs formuleren?

— Vraagt ​​u zich af over het huwelijk

Vraag me af: Als het op “smakeloos” aankomt, neem ik een standpunt in dat waarschijnlijk meer Dolly Parton is dan Emily Post.

Ik zeg: wees authentiek, wees beleefd en – als je in een hoek wordt gedreven – wees eerlijk!

Geef uw uitnodigingen uit. Je zou dit evenement kunnen noemen: Third Time’s the Charm.

Ik denk niet dat het nodig is om naar eerdere plannen te verwijzen als je mensen uitnodigt.

Als potentiële gasten vragen: “Hé, ik dacht dat je geen ruimte voor mij had …!” zeggen: “De pandemie heeft onze plannen echt verpest en sommige naaste familieleden kunnen deze zomer niet naar het buitenland, dus als je op relatief korte termijn bij ons kunt komen, zouden we het geweldig vinden!”

lieve Amy: “Bezorgde zuster’ probeerde haar bejaarde zus ertoe aan te zetten wat plannen voor haar toekomst te maken.

Dank u voor het benadrukken van de noodzaak voor gezinnen om problemen rond het levenseinde met elkaar te bespreken.

Mijn moeder viel in de verwoestingen van dementie voordat we ooit over deze dingen hadden gesproken. In de jaren dat ik voor haar heb gezorgd, wenste ik vaak dat ik wist wat haar wensen waren. Het zou alles zoveel gemakkelijker hebben gemaakt voor mij en voor andere familieleden die probeerden haar de beste zorg te bieden.

We tastten erg in het duister en ik heb nog steeds spijt van die zware periode.

spijt: De situatie die je beschrijft is waar journalist Ellen Goodman mee worstelde door de ziekte en dood van haar eigen moeder, wat haar inspireerde om The Conversation Project te starten, dat nuttige aanwijzingen geeft om families aan het praten te krijgen.

©2022 door Amy Dickinson, gedistribueerd door Tribune Content Agency

Leave a Reply

Your email address will not be published.