Vraag het aan Amy: het irriteert me dat mijn broers niet meer betrokken zijn bij mijn zoon

Vraag het aan Amy: het irriteert me dat mijn broers niet meer betrokken zijn bij mijn zoon

Tijdelijke aanduiding terwijl artikelacties worden geladen

lieve Amy: Ik heb een 9-jarig kind met speciale behoeften. “Kyle” functioneert goed op het autismespectrum, maar doet het niet goed met atletiek en andere “typische” instellingen die een kind kunnen helpen erbij te horen, vrienden te maken en anderszins een functionele dynamiek in de kindertijd te hebben.

We maken ons zorgen dat hij meer sociaal geïsoleerd raakt. We zijn zeer betrokken en toegewijd aan zijn therapie en welzijn. Onze kleine gezinnen volgen dit voorbeeld (vooral beide sets grootouders).

Mijn probleem komt voort uit mijn jongere (volwassen) broers. Ze zijn allebei liefhebbende ooms, maar schijnbaar onthecht.

Ik heb echt een hekel aan hun gebrek aan inspanning of betrokkenheid waarvan ik weet dat mijn zoon er baat bij zou hebben: of het nu gaat om een ​​occasionele dagtocht naar de dierentuin, park, balspel of de traktatie van een overnachting.

Ze hebben al jaren niet aangeboden. Ze hebben geen kinderen en wonen in de buurt. Toen ik opgroeide, was ik de oudste broer die als verzorger optrad. Ik heb altijd gedacht dat ze allemaal verwend en egocentrisch waren.

Heb ik het mis om me hier zo druk over te maken? Ik kan gewoon niet voorbij mijn minachting komen. Ik weet dat het niet hun taak is om hun neefje te ‘ouderen’, maar een paar uur quality time per maand zou zijn psyche enorm helpen.

Pa: Contact tussen deze ooms en “Kyle” zou waarschijnlijk goed zijn voor Kyle. Het zou ook goed zijn voor je broers.

Degenen onder ons die familieleden met speciale behoeften hebben, begrijpen dat de relatie soms kwaliteiten kan ontsluiten die mensen in contact brengen met hun eigen diepere menselijkheid.

Als ze hun neef zouden leren kennen, zouden je broers zien dat hij gevoel voor humor heeft, dat hij een unieke manier heeft om de wereld te zien en informatie te verwerken, en als hij contact met hen zou opnemen en ze een hechte relatie zouden vormen, zouden ze gewoon betere mannen zijn.

Willen ze betere mannen zijn? Misschien niet.

Ze zullen niet spontaan opstappen, omdat ze niet weten hoe. Hebben ze een gegraveerde uitnodiging van hun oudere broer nodig? Helaas, ja, dat doen ze.

In plaats van je teleurstelling en minachting te delen, moet je je broeders om hulp vragen. Nodig ze (een voor een) uit om met jou en Kyle op uitje te gaan.

Je zult ze moeten laten zien hoe ze bij hem moeten zijn, en als je dat doet, kunnen een of beide broers hun eigen eigenaardige soort relatie met Kyle ontwikkelen, die zou groeien naarmate deze ooms meer zelfvertrouwen krijgen. U kunt dan vragen of ze hem elk misschien één zaterdagochtend per maand voor wat “oomtijd” kunnen nemen.

lieve Amy: Mijn verloofde en ik zijn vierenhalf jaar samen. Wij gaan volgende maand trouwen.

Het wordt een kleine bruiloft, met minder dan 50 gasten.

Nadat we onze uitnodigingen hadden verzonden, met een begintijd van 14.30 uur, sms’te een van mijn tantes en vroeg: ‘Hoe laat is de bruiloft? We hebben een conflict waar we omheen werken. Voor ons, als het later op de dag was, zou het beter zijn … gewoon zeggen!”

Ik weet dat ze de uitnodiging heeft ontvangen. Ik sms’te gewoon terug dat de bruiloft om 14.30 uur begon.

Later kwam ik erachter dat haar conflict een garage sale is die ze van plan was te houden. Deze week sms’te een andere oom: ‘We denken net aan jullie trouwdag. Hoe laat in de avond ben je van plan om de receptie te laten plaatsvinden?”

Amy, ik geloof dat als dit geen homohuwelijk was, deze ongepaste vragen nooit zouden worden gesteld. Ik denk niet dat ze deze bruiloft als ‘echt’ beschouwen.

Reageer ik overdreven door beledigd te zijn?

Bruidegoms: Ik ben zo blij te kunnen melden dat u niet wordt gediscrimineerd. Hoe weet ik dit? Omdat op mijn eigen trouwdag mensen me belden en sms’ten met de vraag hoe laat de ceremonie was, de weg naar de kerk vroegen en me vertelden dat ze extra gasten meenamen.

Ik zal graag trouwdagverhalen van anderen publiceren, waarvan vele de voorschotverzoeken van uw tante en oom in perspectief zullen plaatsen.

Het verdere goede nieuws is dat dit er allemaal niet toe doet. Je zult een geweldige tijd hebben.

Lieve Amy: Ik vond je reactie op “Blij om te helpen‘, die zich afvroeg hoe ze haar partner kon helpen het writer’s block te overwinnen.

Ik was zo blij om te zien dat mijn favoriete auteur, Anne Lamott, in het antwoord werd geciteerd!

Grote fan: Citaat uit “Charlotte’s Web”: “Het komt niet vaak voor dat er iemand langskomt die een echte vriend en een goede schrijver is.”

Anne Lamott is dat voor veel schrijvers en lezers.

©2022 door Amy Dickinson, gedistribueerd door Tribune Content Agency

Leave a Reply

Your email address will not be published.