Waarom ondernemerschap beter is dan welk persoonlijk groeiboek dan ook

Meningen geuit door Ondernemer bijdragers zijn van henzelf.

Waarschuwing: deze kan prikkelen voor al jullie 9-tot-5’ers die boeken over persoonlijke groei en spiritualiteit beuken. Wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooh. Kom tot rust.

Bijt mijn kop er nog niet af. We willen allemaal ‘ons beste leven leiden’, niet? Naar mijn bescheiden mening is ondernemerschap niet alleen de beste kortere weg, maar ook de enige echte weg om het maximale uit je leven te halen. Dit is waarom:

Het voordeel van boeken over persoonlijke groei

Je kunt er beter van worden door het op deze manier te doen. En ik zeg niet dat je geen boeken moet lezen die je geest openen en verruimen. Daar gaat dit niet over. Waar dit over gaat, is je een bewezen pad geven, een aas in het gat.

Boeken over persoonlijke groei kunnen u leren waar u naar op zoek moet. Zelfvertrouwen, zelfrespect, discipline, focus, voorzichtigheid, lef, etc. Ze kunnen je in de goede richting wijzen, en dat is zeker niet slecht. Je gaat echter geen grit opbouwen door een boek te lezen, toch? Net zoals je je persoonlijke trainer niet die extra 10 pond van je darmen kunt laten krijgen, kun je geen grit opbouwen zonder door wat stront te gaan.

Ik heb veel boeken over persoonlijke groei gelezen en ik heb er veel uit gehaald. Maar pas toen ik MavenXmedia begon, zag ik uit de eerste hand hoe elk van hen voelde. Ik begon echt te begrijpen wat elk van hen betekende. Nogmaals, beide nuttig. Maar als ik er een zou moeten kiezen, zou ik ongetwijfeld gewoon de cheatcoderoute volgen en een bedrijf beginnen. Of beter nog, lees een paar boeken over bedrijfsstrategie en start dan een bedrijf.

Gerelateerd: De 7 geschenken van het aannemen van een mentaliteit voor persoonlijke ontwikkeling

Het nadeel

Boeken over persoonlijke groei zijn niet empirisch. Ze zijn theoretisch. En je kunt ze nog niet internaliseren, omdat je niet de ervaring uit de eerste hand hebt om het terug te koppelen. Anders gezegd, het plakt gewoon niet zo goed, omdat het je emotioneel nog niet hard genoeg heeft geraakt.

Waarom is ondernemerschap de onbetwiste KONING om de ultieme JIJ te worden?

Groei komt van het verleggen van grenzen en het toevoegen van stress aan iets. Het is grenzen testen. Het gaat net over de rand van competentie. Maak je klaar voor een ander voorbeeld van gewichtheffen. Net zoals je je spieren belast om hypertrofie te veroorzaken en een zwelling te krijgen, moet je je geest benadrukken, jezelf onder enorme stress brengen en jezelf met enorme problemen belasten om je geest en de vaardigheden op te bouwen die je nodig hebt om “de beste te zijn” jij.”

Ik heb gemerkt dat wanneer ik met mijn rug tegen de muur sta en ik schijnbaar geen antwoorden heb op een probleem dat er dringend een nodig heeft… er altijd een antwoord is. In staat zijn om oplossingen voor problemen te creëren, bouwt niet alleen vertrouwen op in het dagelijks leven, maar geeft je ook vertrouwen om steeds grotere uitdagingen aan te gaan. Het is als trappen. Stap één voor één op om de top te bereiken. Probeer vier stappen te springen, en zo sla je je twee voortanden eruit. En geloof me, ik heb het gedaan – en het voelt niet zo geweldig.

Autonomie. We willen het allemaal, we snakken er allemaal naar en we haten het allemaal als het ons wordt afgenomen. Voor mij was dit een enorme kickstarter om in de eerste plaats in het ondernemerschap te stappen. Ik haatte het om naar andere mensen te luisteren die me bevelen. Het is zeker niet de enige drijfveer voor mij tegenwoordig, maar het is belangrijk om die drang om alleen op pad te gaan niet te onderdrukken. Dit wil niet zeggen dat je geen baan kunt vinden met een behoorlijke vrijheid erin, maar ben je echt vrij als je een takenlijst hebt die iemand anders aan je heeft toegewezen? Ik denk het niet.

Ik zou kunnen doorgaan, maar de laatste die ik zal noemen is vaardigheden. Wanneer je voor het eerst aan je ondernemersreis begint, draag je verdomd bijna elke hoed en vergaart je veel vaardigheden en specifieke kennis (zoals Naval Ravikant het zou noemen). Deze specifieke kennis is iets dat niet aangeleerd kan worden. Het is de unieke som van al je vaardigheden. In je eentje eropuit gaan dwingt je om verdomd bijna meesterlijke vaardigheden te verwerven op alle gebieden, van boekhouding, marketing, juridisch, financiën, leiderschap, kapitalisatie, teambuilding, menselijke natuur, schaalvergroting en ga zo maar door. Maar nogmaals, ik moet benadrukken dat wanneer ik over deze onderwerpen las, ze alleen echt bleven hangen omdat ik een herinnering had – een ervaring om het aan vast te knopen. Daardoor bleef het allemaal plakken.

Zoals Confucius wijselijk zei: “Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik herinner me. Ik doe en ik begrijp.” Door te doen ontstaat begrip. Zien (lezen) is de optioneel stap 1 en doen is verplicht.

Gerelateerd: 7 manieren waarop ondernemerschap u helpt een betere te zijn. . . Iets

Waarschuwing: wees voorbereid

Het gaat pijn doen. Veel. Maar je komt als beste uit de bus als je een rationele optimistische mentaliteit hebt en jezelf er constant aan herinnert waarom je jezelf zo hard pusht als het gewicht van de wereld op je drukt. Alles waar je naar op zoek was, van zelfvertrouwen tot zelfrespect tot discipline, zal schijnbaar één voor één op zijn plaats vallen.

Je zult momenten tegenkomen waarop je wilt stoppen. Dat zal gebeuren. Je krijgt paniekaanvallen. Je zult je hoofd tegen de muur slaan om antwoorden te vinden. Je zou zelfs wat stront kunnen breken. Maar als je het kunt halen … ontgrendel je gegarandeerd de BESTE jij.

Verwant: De kracht van pijn om je te transformeren in je beste zelf

Leave a Reply

Your email address will not be published.